top of page

Rillehals til barn - gratis oppskrift


Rillehals og Flettefin Lue

For mange år siden la jeg ut en gratis strikkeoppskrift på en enkel rillehals på Ravelry. Som nevnt vil alle mønster som er gratis nå etterhvert flytte fra Ravelry til bloggen her. Mest fordi jeg ønsker å samle alt ett sted, samtidig som noen av de gamle strikkeoppskriftene mine trengte en lite oppgradering. Både når det gjelder selve mønsteret og utseende på de. En av de som har vært mest etterspurt er #rillehalsen - den har gutta bodd i siden de var små og her kommer oppskriften:


Jeg har valg å lage denne i både tynn og tykk variant:


Størrelser:

2-4 år (4-8 år)

Garn og forbruk tynn hals:

Sandnes Garn Merinoull eller Drops Merino Extra Fine 50 g (50g)

Garn og forbruk tykk hals:

Sandnes Garn Merinoull eller Drops Merino Extra Fine 100 g (100g)


Pinner tynn hals: 3,5 mm Pinner tykk hals: 5 mm


Oppskrift:

Legg løst opp 3 masker på pinne 3,5 (5) med enkel (dobbel) tråd . Strikk en pinne rett.

Dette er nå baksiden. På neste pinne øker du en maske i hver ende av pinne slik: Strikk 1 maske, øk en maske, strikk en maske, øk en maske strikk, strikk en maske. Du har nå 5 masker på pinnen.


Deretter strikker du en pinne rett og på neste pinne øker du i begge sider igjen. Fortsett slik til ønsket lengde. Mål gjerne på barnet etter hvert.


Når ønsket lengde er nådd lager du knapphull slik: Strikk rett til du har 4 masker igjen på pinnen, fell en maske strikk 3 rett. På tilbakeveien strikker du 3 masker, øker en maske og strikker pinnen ut. Strikk så 3 pinner til rett uten å øke. Fell løst av med elastisk avfelling.


Lykke til
4 388 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Produkter