top of page

Perlebolero - gratis oppskrift

Oppdatert: 16. des. 2019

For mange år siden så jeg for meg en blanding av et sjal og en bolero. Noe jeg lett kunne trø over skuldrene en kald sommerkveld. Et plagg som passet like godt til jeans som over en fin kjole. Dermed ble #perlebolero til. Denne er lettstrikket, og strikkes på tvers. Juster gjerne lengden på boleroen til å passe akkurat dine skuldre.


Kos deg med strikkingen og tagg gjerne bildene dine med #perlebolero og #floetre.

Perlebolero

Størrelser:

One Size


Garn og forbruk:

Sandnes Garn Lun Ull 450 g (Alternativ Drops Air)

Pinner: 4 mm & 5 mm (strømpepinne i 4 mm og rundepinne i 5 mm) Strikkefasthet: 16/10 i perlestrikk

Tips: Les hele oppskriften før du starter


Øke og flelletips: For å få en fin kant når arbeidet deles hjelper det å ta første maske løst av samti- dig som du holder tråden forran arbeidet, legg så tråen bak arbeidet og fell/øk etter oppskriften. Det er en fordel å gjøre det samme så lenge du strikker frem og tilbake.


Oppskrift:

Legg løst opp 46 masker på pinne 4. Sett ett merke ved start. Strikk vrangbord rundt 1 rett, 1 vrang til arbeidet måler 14 cm. Bytt til pinne 5. Øk 2 masker etter første marske og før siste maske hver 1,5 cm til su har 54 masker på pinnen. Strikk til arbeidet måler 28 cm. Videre strikker du en omgang glattstrikk samtidig som du øker 18 masker gjevnt fordelt. Strikk så perlestrikk videre i 20 cm (arbeidet måler nå 48 cm). Du skal nå dele arbeidet og strikke videre frem og tilbake.

Du skal nå øke en maske i hver ende (2 masker totalt på annen hver pinne) av pinnen annen hver omgang til du har 100 masker på pinnen. Videre strikker du perlestrikk I 47 cm til. Nå måler arbei- det ca 103 cm.

Du skal nå felle en maske i hver ende av pinnen (totalt 2 masker på annen hver pinne) til du er nede i 72 masker på pinnen. Herfra strikker du rundt og rundt i 20 cm. Strikk så en omgang glattstrikk samtidig som du reduserer maskeantallet gjevnt fordelt til 54 masker. Bytt til å strikke vrangbord og fell to masker hver 1,5 cm til du har 46 masker på pinnen. Avslutt med 14 cam vrangbord.Fell av og fest tråder.

 

4 768 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Produkter