top of page

Daisypannebånd - perfekt til restegarn!

Oppdatert: 4. des. 2019

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg ikke liker restegarn. Ikke er jeg flink til å bruke det opp, ikke liker jeg å strikke med små, brukte nøster og ikke prioriterer jeg å bli kvitt det.


Det er min evige dårlige samvittighet. Og jeg har store mengder av det. Heldigvis er gutta mine glad i pannebånd og derfor ble dette mønsteret til. Du strikker en liten vrangbord og så noen rader daisystrikk. Det ser krevende ut, men det er egentlig veldig lett.


Du strikker det slik:


Omgang 1: rett

Omgang 2: *1 vrang, deretter strikker du 3 masker sammen slik: Strikk 3 masker sammen uten å slippe maskene av pinnen, ett kast, en maske til i de tre maskene du har strikket sammen. Du har nå 3 nye masker på pinnene, slipp de gamle maskene av pinnen.*


Størrelser: 2 -4 år (5-7 år)

Garn og forbruk: Sandnes Merinoull, Drops Merino Extra Fine eller

Merinoull fra Lindegarn

Pinner: Rundpinne 3,5 mm


Oppskrift

Legg opp 100 (104) masker på pinne 3,5. Strikk vrangbord 2 rett, 2 vrang i 2 cm. Fortsett så i glattstrikk SAMTIDIG som du øker til 116 (116) masker gjevnt fordelt. Deretter strikker du daisystrikk. Daisystrikk går over 2 omganger. 1. omgang rett og 2. omgang med daisystrikk. Strikk til du har 11 rader med daisyer. Nårradene med daisyer er ferdig strikket strikker du en runde glattstrikk samtidig som du feller til 100 (1104) masker og avslutter med 2 cm vrangbord, 2 rett, 2 vrang.


Daisy strikk

Omgang 1: rett

Omgang 2: *1 vrang, deretter strikker du 3 masker sammen slik: Strikk 3 masker sammen uten å slippe maskene av pinnen, ett kast, en maske til i de tre maskene du har strikket sammen. Du har nå 3 nye masker på pinnene, slipp de gamle maskene av pinnen.* Fortsett slik ut omgangen.

*Ønsker du et stripete pannebånd så bytter du farge etter disse to omgangene.


Lykke til!

15 424 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle