top of page

Hvorfor har du bare lapper i skinn?

Oppdatert: 11. nov. 2022

Jeg får veldig ofte spørsmål om hvorfor jeg ikke har merkelapper i pu-lær eller plast. Hvorfor har jeg valgt å gå for ekte lær?


Skinn er vanskeligere å få tak i, er ca 8 ganger så dyrt i innkjøp/ produksjon og det er i tillegg et animalsk produkt. Så hvorfor har jeg valgt å bruke skinn?


Jeg bruker "avfalls-skinn" i produksjon av mine skinnlapper. Det vil si lær som allerede er på markedet pga matproduksjon og som ellers hadde blitt kastet, dersom det ikke ble brukt av slike som meg. Det fører til at ikke alle skinnlappene er helt like, vi bruker nemlig det vi får tak i og det er ikke gitt at det alltid er samme farge. Det er jo ikke lær som er produsert for meg, men bruk av det som allerede lages. Jeg har valgt skinn fordi det har lenger levetid enn plast og fordi det bli blir penere i bruk over tid. Skinnproduktene mine kan fint vaskes med salsåpe og smøres med salfett for enda lenger holdbarhet. Skokrem for skinnsko funker også fint!Jeg jobber også med å redusere plasten jeg bruker i utsendelser og ellers i bedriften. Jeg leter etter bedre alternativer til posene vi sender ut i, vi pakker stort sett varene i gjenbrukbare tøyposer og bruker så lite plast som mulig ellers i produksjonene. Det er langt fra perfekt, og jeg har en lang vei å gå, men jeg har i alle fall tatt bevisste valg.


Når det er sakt skal jeg ikke si at jeg aldri kommer til å lage noe av pu-materialer eller annet plast, men pr i dag har jeg valgt å ikke gjøre det.


Her er en fin artikkel fra fremtiden.no om bruk av materialer i produksjon (og spesielt klesproduksjon): https://www.framtiden.no/gronne-tips/klar/slik-unngar-du-klar-av-plast.html


Skinnlappene og veskene produseres i Hong Kong, på en fabrikk som har god ventilasjon, godt med fridager, pauser, lys, reguleringer, som ikke bruker barn i arbeid og som ellers følger lover og regler. Vi stiller krav til hvordan forholdene er under produksjon og betaler derfor også (gledelig) mer for selve produksjonen. Jeg produserer her fordi vi ikke fant en produsent i Norge eller Europa som var villig til å produsere det lille kvantumet vi trenger i min lille produksjon.


Send meg gjerne en mail dersom du har spørsmål.


Hilsen Trine


240 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


Produkter